10% korting op je eerste bestelling? Gebruik de code carniveaux10

Overgewicht honden: wat te doen?

Bijna 50% van alle honden lijdt aan overgewicht. Dit is bij dieren niet altijd meteen zichtbaar, waardoor het probleem rond de gezondheid van je huisdier rustig aan verhoogt en dus verslechtert. Dit kan natuurlijk wél proactief aangepakt worden: voorkomen is beter dan genezen. Wat moet je dan precies doen bij overgewicht van je hond?

Laat je huisdier rondrennen

De meest voor de hand liggende oplossing is natuurlijk sport. Dat geldt voor zowel mens als dier. Een dagelijkse wandeling, gooien met de bal of rondrennen in de tuin: beweging voor hond én mens is heel gezond. Het zorgt ervoor dat je huisdier op een gezond gewicht blijft maar zo ben je er ook zeker van dat hij zijn sterk lichaam behoudt. Samen ga je voor die gezonde generatie, voor zowel mens als hond.

Snacks voor honden of een gezond (probiotica) hondenbrokje als beloning

We houden ervan om onze huisdieren te verwennen, dat kan makkelijk met snacks op natuurlijke basis. Wanneer je tussendoor iets lekkers geeft aan je hond of wanneer je ze wil belonen, kies dan voor puur natuurlijke hondensnacks. Denk aan gedroogde kip of rund. Bij Dierenspeciaalzaak Buijtels (Carniveaux) hebben we voeding die zich perfect leent als snack. Denk aan kauwbotten, huid botten, kraakbeen of gedroogde huid van dieren.

Een probiotica hondenbrokje kan tevens ook een perfect snackje zijn voor je hond. Pas wel op met een stukje kaas of worst: dit komt voor een hond overeen met de calorieën van anderhalve hamburger. Voor een kat zelfs 4 hamburgers. Probeer dit dus te vermijden om overgewicht te voorkomen. Hou het voor jouw huisdier lekker gezond met natuurlijke producten.

De juiste hondenbrokken voor je huisdier

In ons assortiment hebben wij alleen voeding van de beste kwaliteit: koudgeperste brokken. Deze brokken bevatten alle nutritionele voedingswaarden, geschikt voor alle honden: vitaminen, mineralen, sporenelementen, aminozuren en bacteriën. Een goede gezondheid begint bij goede voeding. Het klinkt vreemd, maar kijken naar de behoeftes van je hond draagt bij aan een goede gezondheid. Denk aan het feit dat jouw hond snel last heeft van zijn gewrichten, hier kan de voeding ook op aangepast worden. Benieuwd wat je moet doen om soepele gewrichten te behouden van je hond? Dat ontdek je hier. Je hond kan last hebben van een gevoelige maag, ga dan altijd voor natuurlijk voeding.

Wanneer je twijfelt aan het gewicht van je hond, breng dan een bezoekje aan de dierenarts! Wij zijn ervan overtuigd dat natuurlijke en evenwichtige voeding ervoor kan zorgen dat je langer kan genieten van je huisdier. Ga over op zuiver natuurlijke producten zoals Carniveaux.