10% korting op je eerste bestelling? Gebruik de code carniveaux10

Koudgeperste hondenbrokken: waarom zijn deze gezonder?

Om gezond te blijven, heeft een hond elke dag de volgende voedingsstoffen nodig: vitaminen, mineralen, sporenelementen, aminozuren, bacteriën én water. Deze voedingsstoffen worden allemaal samengevoegd en dan koudgeperst. Hieruit ontstaat dan de koudgeperste hondenbrok. Wij zijn van mening dat koudgeperste hondenbrokken de gezondste voeding is die je jouw huisdier kan geven.

De oorspronkelijkheid van ingrediënten behouden

Het koudpersen van hondenbrokken gebeurt op een lage temperatuur waardoor vitaminen en eiwitten zo veel mogelijk behouden worden. Bij een perstemperatuur van maximaal 75 graden, blijven alle belangrijke ingrediënten volledig en in oorspronkelijke staat aanwezig De kwaliteit van het voer blijft behouden én daarmee het optimale functioneren en de gezondheid van je huisdier.

Het grote voordeel van koudgeperste hondenbrokken is dat de voedingsstoffen in koudgeperste brokken gelijkmatig vrijkomen in de maag. Hierdoor is de kans op maagtorsies (of buikpijn bij je hond) duidelijker kleiner én de darmflora van je hond blijft gezond. In het assortiment van Carniveaux hebben wij alleen maar koudgeperste brokken. Want alleen het beste is goed voor jouw huisdier! Een geperste hondenbrok is tevens geconcentreerde voeding voor je huisdier en het is makkelijker te verteren. Alleen maar voordelen dus!

Koudgeperste hondenbrok mengen met vlees

Je kunt koudgeperste brokken perfect mengen met diepvries vlees. Bij Carniveaux hebben wij verpakkingen met eigenmerk diepvries vlees. Om af en toe wat vlees toe te voegen aan de hondenbrokken van je hond, is dit een goede én gezonde toevoeging voor de darmflora en de spijsvertering.

Graanvrije koudgeperste hondenbrokken

Een goede toevoeging aan hondenvoeding, zijn tarwe- en glutenvrije brokken. Met graanvrije voeding kies je voor eiwitrijk én evenwichtig. Het kan ook zijn dat je hond allergisch is aan granen (denk aan rijst, tarwe of maïs). Dan is een graanvrije brok het perfecte alternatief.

Bij Carniveaux, dierenspeciaalzaak in Bergeijk, vind je geperste hondenbrokken zonder graan. Deze brokken bevatten een ruim aantal vitaminen: een topproduct voor opgroeiende honden en wanneer je hond een allergie heeft aan granen. Onze natuurlijke hondenbrokken kunnen ook gebruikt worden als medicinaal hulpmiddel. Bekijk het assortiment online.

Probeer het mengen van verschillende brokken te vermijden

Het kan gevaarlijk en onaangenaam zijn voor je hond als je overschakelt van koudgeperste brokken naar de krokante variant. De voornaamste reden hiervoor is dat het spijsverteringsproces verschilt. De overschakeling kan zorgen voor een vertraagde spijsvertering en extreme gasvorming, dat kan weer leiden tot maagtorsie. Licht verteerbare voeding is het gezondste voor je huisdier.

Al onze producten zijn koud geperst! Hieronder een kleine selectie: