10% korting op je eerste bestelling? Gebruik de code carniveaux10

Lichamelijke ongemakken

De natuurlijke reactie van een hond is om pijn te verbergen. Als baasje wordt het je daardoor niet makkelijker gemaakt en dat is vervelend. Je wil immers lichamelijke ongemakken bij je viervoeter tijdig opmerken en daar juist naar handelen. Een wijziging in hondenvoer, bij voorkeur 100% natuurzuiver, doet vaak al wonderen omdat alle kernwaarden behouden blijven (5 sterren). Hoe weet je nu wat er aan de hand is?

  • Ontlasting
  • Veel poepen
  • Diarree
  • Winderigheid
  • Verharen
  • Hondenadem

Ontlasting
De ontlasting is bij uitstek dé meetgraad om de gesteldheid van je hond te bepalen. Een ‘goede drol’ kent een vaste vorm, bruine kleur en heeft geen penetrante geur. Wanneer je bloed ziet bij de ontlasting raadpleeg dan gelijk de dierenarts.

Veel poepen
Een hond poept gemiddeld 2 keer per dag. Gebeurd dit vaker? Dan is de oorzaak vaak te herleiden naar het eten. Veel ontlasting kan betekenen dat je hond te veel eet en/of een voeding met slechte verteerbaarheid krijgt.

Diarree
Een zachte ontlasting kan komen door te veel eten, een slechte verteerbaarheid, stress maar ook veel niet natuurlijke snacks. Geef hem natuurlijke snacks dit komt de verteerbaarheid ten goede en de hond krijgt ook collageen binnen voor nog meer goede bouwstoffen (aminozuren). Blijft de diarree aanhouden? Contacteer dan gelijk je dierenarts.

Winderigheid
Winderigheid is een samenstelling van ingeslikte lucht en voedingsmiddelen die niet goed verteerbaar zijn. Er is ook een mogelijkheid dat je hond allergisch is. In dat geval worden niet alle eiwitten goed verdragen – hierdoor kunnen jeuk en huidinfecties ontstaan. Het te snel, schrokken, van eten behoort ook tot de oorzaken. Er wordt dan veel lucht mee ingeslikt en dat moet er vanzelfsprekend ook ergens
weer er uit. Een goede Anti Schrokbak kan hierbij helpen.

Verharen
Dat honden regelmatig haren verliezen is volkomen normaal. Elk hondenras heeft zo zijn eigen regels wat betreft de ruiperioden gedurende het jaar. Het is dan ook belangrijk om het verschil te weten tussen het natuurlijke verharen en overmatig haaruitval.

De vacht en huid van je hond moeten in balans zijn. Is dat niet het geval? Dan is ook dit vaak te herleiden naar de voeding. Natuurzuivere voeding en natuurlijke snacks zijn hierbij heel belangrijk. Blijkt het toch een allergische reactie te zijn kan men kijken of andere voeding met een eiwitbron (Hypoallergeen) oplossing kan bieden. Allergie kan plots zijn ontstaan. Je hond zal dan obsessief bijten en krabben aan de vacht. Verandering van voeding is dan vaak de oplossing.

Hondenadem
Het is voor veel hondeneigenaren een bekend fenomeen: de hondenadem. Een stinkende geur uit de bek van je hond. Veel mensen geven hun hond te energierijk voedsel terwijl de slechte mondhygiëne en paradontale aandoeningen ook een probleem kunnen zijn. Zorg voor evenwichtig en goede voeding en natuurlijke kluiven, door het kluiven poetst uw hond voor een grootdeel automatisch zijn tanden hetgeen helpt een slechte adem te voorkomen. Poets daarnaast elke dag de tanden van uw hond.

Soepele gewrichten

Glucosamine en Chondroïtine in ons voedsel helpt de ondersteuning van het behoud van gezonde en soepel gewrichten. Daarnaast is collageen zeer belangrijk hetgeen vrijkomt door het kauwen op huid, botten, kraakbeen en bindweefsel hetgeen vooral aanwezig is in natuurlijke snacks. Kom meer te weten over deze bestanddelen.