10% korting op je eerste bestelling? Gebruik de code carniveaux10

De werking van een goede darmflora bij honden

De gezondheid van je hond start bij een goede werking van de darmen en een sterk immuunsysteem. De darmflora van je hond zit boordevol bacteriën die een cruciale rol spelen bij de spijsvertering en het immuunsysteem.

Gezonde darmen van je hond

Wat verstaan we daaronder? Een evenwichtige darmflora zorgt voor een betere opname van de voedingsstoffen, het versterkt het immuunsysteem en het bevordert ook de spijsvertering. De bacteriën in de darmen helpen bij de afbraak en opname van voedingsstoffen uit de hondenvoeding. Deze produceren enzymen die helpen bij de vertering van voedselcomponenten, zoals koolhydraten, eiwitten en vetten, waardoor ze beter kunnen worden opgenomen in het lichaam van je hond.

Het is ook goed om te weten dat ongeveer 70% van het immuunsysteem zich bevindt in het darmsysteem van je hond. Redenen genoeg dus genoeg om goed zorg te dragen voor de gezondheid en het darmsysteem van je hond! Een andere benaming voor darmflora is darmmicroflora.

Wanneer het complexe darmsysteem van je hond niet in evenwicht is, kan dit leiden tot lichamelijke problemen: winderigheid, buikpijn, een opgeblazen gevoel, dunne ontlasting of een geïnfecteerde darmwand. Dat wil je natuurlijk zo goed mogelijk vermijden. Hoe voorkom je deze problemen bij je hond?

Bevorderen van de gezondheid van je hond

Het geven van hoogwaardig voedsel is essentieel voor een goed werkende darmflora. Daarnaast kunnen probiotica een waardevolle aanvulling zijn: natuurlijke probiotica ondersteunt eveneens de darmflora van je hond.

De vezelrijke hondenbrokken van Dierenspeciaalzaak Buijtels (Carniveaux) zitten boordevol vezels, vitaminen, mineralen, sporenelementen, aminozuren en goede bacteriën voor je hond. Bekijk ons volledige assortiment. We beschikken over verschillende voeding, die perfect aansluit bij de behoeften van je hond. Neem contact op met ons bij vragen over al onze producten. We adviseren je graag!

Een goede darmgezondheid is de sleutel tot het welzijn van je viervoeter. Door te zorgen voor een evenwichtige voeding, het gebruik van probiotica voor honden en het vermijden van overmatig gebruik van antibiotica, kun je de darmflora van je hond ondersteunen. Dat draagt bij aan een lang, actief en gezond leven van je viervoeter. Houd altijd rekening met de individuele behoeften van je viervoeter en overleg bij twijfel met een dierenarts.