10% korting op je eerste bestelling? Gebruik de code carniveaux10

Immuunsysteem versterken van je hond

Het versterken van het immuunsysteem van je hond doe je met onze tips. Het immuunsysteem heeft in het lichaam van een hond de taak om zich te beschermen tegen externe schadelijke invloeden. Net als bij mensen speelt het immuunsysteem van honden een cruciale rol bij het beschermen van het lichaam tegen ziekten en infecties. We bespreken in dit artikel enkele stappen die je kunt ondernemen om het immuunsysteem van je hond te versterken.

Tips voor de gezondheid van je hond op peil te houden

Buiten rondrennen en spelen is heel belangrijk voor de gezondheid van je viervoeter. Daarnaast draagt het ook bij aan het versterken van het immuunsysteem: lichaamsbeweging vermindert stress én het bevordert de bloedsomloop.

Overgewicht kan het immuunsysteem van je hond belasten. Zorg daarom voor zowel zo veel mogelijk lichaamsbeweging als een gebalanceerde voeding.

De redenen van een zwak immuunsysteem bij je hond

  • Ziektes: Of het nu overgeven, diarree of een simpele infectie is: elke keer dat je hond ziek is, verzwakt het immuunsysteem. Op dat moment moet het systeem hard werken om de ziekteverwekkers kwijt te geraken en je hond te laten genezen.
  • Vaccinaties: inentingen kunnen, net als het geven van medicijnen, een verzwakking van het immuunsysteem veroorzaken. Honden die net ingeënt zijn of bepaalde medicijnen (moeten) nemen, zijn in het algemeen gevoeliger voor ziektes.
  • Slechte voeding: wanneer hondenvoeding van mindere kwaliteit is en niet genoeg vitamines of mineralen bevat, krijgt je viervoeter weinig tot geen supplementen binnen. Op termijn gaat je hond verzwakken en dat wil je natuurlijk vermijden!

Zorg voor evenwichtige voeding

Goede voeding is nog steeds de basis voor een goede gezondheid van je hond. Zo zijn de vezelrijke hondenbrokken van het merk Carniveaux (Dierenspeciaalzaak Buijtels in Bergeijk) voorzien van alles wat jouw hond nodig heeft: vezels, vitaminen, mineralen, sporenelementen, aminozuren en goede bacteriën. Ook hebben we altijd koudgeperste hondenbrokken op voorraad. Bekijk ons volledige assortiment. We beschikken over verschillende voeding, die perfect aansluit bij de behoeften van je hond. Neem contact op met ons bij vragen over al onze producten. We adviseren je graag! Samen versterken we het immuunsysteem van je hond.

Daarnaast is het van belang dat het darmsysteem van je hond in balans blijft: zo spelen bacteriën en aminozuren een belangrijke rol in de darmflora. Hoe je dit in balans houdt lees je hier.

Al onze producten versterken het immuumsysteem van je hond! Hieronder een kleine selectie: