10% korting op je eerste bestelling? Gebruik de code carniveaux10

Het behouden van soepele gewrichten voor je hond

Voor de aanmaak van kraakbeen en gewrichtssmeer zijn twee stoffen belangrijk: glucosamine en chondroïtine. Elk gewricht van je viervoeter is bekleed met kraakbeen. Dat geeft de gewrichten een glad oppervlak dat samen met het gewrichtssmeer zorgt voor soepele bewegingsmogelijkheden.

Glucosamine is een belangrijke bouwstof voor het kraakbeen van je huisdier. Daarnaast zorgt het voor de soepelheid en de gezondheid van huid en gewrichten. Chondroïtine daarentegen draagt bij de sterkte van het kraakbeen tussen de gewrichten die de schokken van het lichaam kunnen blijven opvangen.

Met Carniveaux besteden we veel aandacht aan de aanwezigheid van beide stoffen in de voeding voor je hond. We zorgen er dus voor dat er voldoende glucosamine- en chondroïtinerijke bestanddelen in de voeding verwerkt is. Denk aan natuurproducten zoals kraakbeen, huid, botten en bindweefsel. Alle brokken van Carniveaux bevatten deze bestanddelen.

Leeftijd van je hond – Soepele gewrichten behouden

De snelheid waarmee kraakbeen aangemaakt wordt, neemt af naarmate je hond ouder wordt. Hierdoor ontstaan gewrichtsproblemen. Deze slijtage uit zich in pijn en stijve gewrichten, beter bekend als artrose. Start dus op tijd met het geven van natuurlijke brokken. Naast de leeftijd, is het gewicht van je hond ook een factor dat het proces van artrose kan versnellen. Let er dus op dat je hond op een gezond gewicht blijft! Hondenbrokken dienen tevens als een medicinaal hulpmiddel voor je hond.

Je kunt via onze configurator bekijken welke hondenbrokken geschikt zijn voor je hond.

Alle Carniveaux brokken bevatten de juiste bestanddelen voor de gezondheid van je hond: voor zowel de gewrichten als het gewicht.

Bronnen:

Kampa N. (2023). Study of the effectiveness of glucosamine and chondroitin sulfate, marine based fatty acid compounds and carprofen for the treatment of dogs with hip osteoarthritis: A prospective, block-randomized, double-blinded, placebo-controll. St. Paul USA: Frontiers in Veterinary Science.

McCarthy, G. (2007). Randomised double-blind, positive-controlled trial to assess the efficacy of glucosamine/chondroitin sulfate for the treatment of dogs with osteoarthritis. The Veterinary Journal, p. 54-61.