10% korting op je eerste bestelling? Gebruik de code carniveaux10

Puppy brokken: waar moet ik allemaal op letten?

Een puppy in huis halen is fantastisch: je hebt er een speelvriendje bij en je hebt een maatje om mee te gaan wandelen. De voeding bij een puppy is, naast het krijgen van liefde in het gezin én een goede opvoeding, heel erg belangrijk. Brokken voor een puppy zijn cruciaal voor de groei en de gezondheid van je viervoeter.

Het eerste jaar van je puppy

Tijdens het eerste jaar kies je het best voor echt kwalitatief puppyvoer. Op die manier voldoe je aan de voedingsbehoefte van je groeiende hond. De belangrijkste taak van je puppy is groeien. Dat mag niet te snel of te traag gaan om ontwikkelingsproblemen te voorkomen. Daarom moet de portie met voedingsstoffen en de verhoudingen ervan kloppen. Je garandeert zo een gezond groeiproces van je viervoeter, zonder enige gezondheidsproblemen.

Puppy’s eten vaker dan een volwassen hond. Dat komt doordat pups hard groeien, zowel fysiek als mentaal en dat kost veel energie. Er zit dan ook extra energie in puppy brokken.

Spijsverteringsstelsel en het immuunsysteem van een pup

Bij een puppy zijn zowel het spijsverteringsstelsel en het immuunsysteem in volle ontwikkeling. Om dit te bevorderen en om de spijsvertering niet te zwaar te belasten, kun je het best vaker op een dag een kleine maaltijd voorschotelen in plaats van 2 keer per dag een grote hoeveelheid. Het immuunsysteem beschermt je hond tegen ziekteverwekkers. In het begin krijgt je puppy belangrijke antistoffen via moedermelk om het immuunsysteem te ondersteunen maar deze bescherming neemt af. Het is daarom van cruciaal belang dat er antioxidanten zijn verwerkt in de voeding ter vervanging van de melk. Ontdek hoe je het immuunsysteem versterkt van je hond op latere leeftijd!

Beste puppy voer

Bij Buijtels Dierenspeciaalzaak (Carniveaux) in Bergeijk, hebben wij voeding wat geschikt is voor jouw kleine viervoeter. Onze brokken bevatten vitaminen, mineralen, sporenelementen, aminozuren, bacteriën én water. Alle stoffen die jouw puppy nodig heeft om gezond te groeien!