10% korting op je eerste bestelling? Gebruik de code carniveaux10

Wat zijn enzymen?

Enzymen zijn ingewikkeld gebouwde eiwitten. Deze hebben een belangrijke rol bij de spijsvertering van mens en dier. Tijdens de vertering maken ze de voedingsstoffen zo klein dat ze door de darmwand worden opgenomen.

Het gaat vooral om:

  • Koolhydraten zoals meel en suiker afbreken tot de kleinste koolhydraten (denk aan glucose);
  • Vetten afbreken tot vetzuren;
  • Eiwitten afbreken tot aminozuren.

Na de opname worden de aminozuren omgezet naar lichaamseiwitten met allerlei functies: structuureiwitten (collageen); functie-eiwitten (spier-eiwitten), antistoffen, hormonen en enzymen. Enzymen maken de opbouw van al deze voorgaande stoffen mogelijk. De hondenbrokken van Carniveaux sluiten volledig aan bij alle stofwisselingsprocessen van je hond.

Essentie van aminozuren

Er bestaan wel 20 verschillende aminozuren. Zij zitten als kralen in een opgevouwen kralenketting in een eiwit. Die structuur bepaalt de werking van een eiwit. Jouw viervoeter kan deze niet zelf aanmaken, het is dus van essentieel belang dat deze aminozuren verwerkt zitten in de voeding.

Een mens eet altijd gevarieerd waardoor wij wel verschillende aminozuren binnenkrijgen. Dat geldt niet voor je hond die bijna elke dag hetzelfde eet. Daarom is het zo belangrijk dat er variatie van voedingsstoffen in de hondenbrokken verwerkt zitten. Carniveaux bevat de eiwitten uit tal van verschillende bronnen en is een hoogwaardige voedingsbron voor je hond. Bekijk ons complete assortiment!