10% korting op je eerste bestelling? Gebruik de code carniveaux10

Waarom is probiotica goed voor je hond?

Een gezonde werking van de darmen van je viervoeter is belangrijk om een gezond leven te garanderen. De darmen van je hond zijn het belangrijkste onderdeel van het immuunsysteem. Wanneer de balans in de darmflora verstoord is, kan je hond ziek worden. Dat vermijd je zo goed mogelijk door gebruik van probiotica.

Wat is probiotica (voor honden)?

Het is ook wel gekend als ‘goede’ bacterie die de gezondheid en het welzijn bevorderen van je hond. Probotica zijn levende micro-organismen, zoals bacteriën en gisten, die een gunstig effect hebben op de darmflora van zowel mens als dier. In de darmen van honden bevinden zich talloze bacteriën die een cruciale rol spelen bij het verteren van voedsel, het versterken van het immuunsysteem en het voorkomen van schadelijke bacteriën. Probiotica kunnen dit evenwicht herstellen en ook behouden.

De verstoring van de darmflora kan ontstaan door onder andere antibiotica, stress, te veel suiker in het eten of slechte hygiëne.

De voordelen van het gebruik van probiotica voor je hond

  1. Zorgt voor een verbeterde spijsvertering: probiotica helpen bij het afbreken van voedsel en bevorderen een gezonde darmbeweging, wat kan leiden tot minder maag- en darmproblemen
  2. Het versterkt het immuunsysteem: de aanmaak van immuun cellen wordt gestimuleerd en het helpt bij het bestrijden van infecties.
  3. Vermindert stress bij je viervoeter.
  4. Glanzende vacht en gezonde huid: voedingsstoffen worden in een evenwichtige darmflora beter opgenomen. Dat leidt tot een gezonde huid en een glanzende vacht van je hond.

Niets dan voordelen van probiotica? Wanneer je probiotica toedient aan je hond, kan het zijn dat hij er krampjes van krijgt of een opgeblazen gevoel heeft. Dat komt omdat de darmen dan aan het werk gaan om de slechte bacteriën te bestrijden.

Van een versterkt immuunsysteem tot een gezondere huid en vacht: probiotica hebben vele voordelen. Vergeet echter niet dat probiotica slechts een deel zijn van de totale zorg voor je hond. Regelmatige lichaamsbeweging en een gezonde voeding zijn cruciaal voor een gezond leven van je hond.

Bij Buijtels Dierenspeciaalzaak (Carniveaux) in Bergeijk, hebben wij hondenbrokken die perfect geschikt zijn voor jouw viervoeter. Onze hondenbrokken bevatten vitaminen, mineralen, sporenelementen, aminozuren, bacteriën én water. Via onze configurator zie je binnen no-time welke Carniveaux hondenbrokken jouw hond nodig heeft voor een gezonde voeding!